JANGCY – novi VEOMA RODAN hibrid paradajza

JANGCY – novi VEOMA RODAN hibrid paradajza

JANGCY – vrsta paradajza ,,šljivara” se pokazala kao odličan proizvod kod uzgajivača. Veoma plodan paradajz, neobičnog oblika i jako dobrog ukusa.

Erne Čikoš, se sve do pojave Jangcy paradajza susretao sa problemima u proizvodnji ovog povrća. Poseban problem su predstavljale bele žile u paradajzu. Od kako je prešao na uzgoj ove vrste više problema u prodaji nema. Svaki je jednak, bez bele žile, crvene boje i neobičnog oblika.

Jangcy je paradajz u tipu šljivara, otporan na većinu bolesti. Težak je do 250g, solidne je čvrstine što omogućava da ide u markete. Bere se pre potpunog sazrevanja, roze je boje i ukus je jako dobar, kako kaže Filip Ilić, predstavnik Holland Angro firme.

Mirko Daraž iz Hrtkovaca već nekoliko godina uzgaja ovu vrstu paradajza i kaže da je ukus fenomenalan. Odličan je za proizvodnju kečapa. Dosta je rodan.

Jedan od proizvođača, Vladica Bašić kaže da je prvi put Jangcy paradajz video na tezgi i odlučio da ga sam proizvodi. Izuzetno je lep i ukusan. Bašić je zadovoljan prinosom koji je izuzetan.

Iz Holland Angra kažu da je izuteno rodan, da trpi razne uslove. Pogodan je i za spoljašnji i unutrašnji prostor, navodnjavanja i razne vrste đubrenja.

Katarina Bjelivuk, iz Holland Angra kaže za Jangcy paradajz: ,,Možete da mu radite šta god hoćete, ovaj hibrid trpi bukvalno sve.”

 


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica