Paprika opet POSKUPELA | Cene povrća

Paprika opet POSKUPELA | Cene povrća

Ponuda povrća bila je pogata i raznovrsna na pijacama u Srniji. Uočena su poskupljenja, kao kod paprike i karfiola, ali i pad cene što je slučaj sa kupusom, celerom i čeri paradajzom. U nastavku pogledajte kako su se kretale sve cene povrća.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu evidentiran je pad cena kod kelja pupčara i tikvice, a rast kod karfiola, krastavca salatara, paprike šilje i patlidžana.

Što se tiče tezgi zelene pijace u Leskovcu zabeležena je ponuda peršuna korenaša, bele rotkve i crne rotkve.

Na kvantašu u Beogradu bila je raznovrsna i bogata ponuda domaćeg i uvoznog povrća na prodajnim punktovima. Prodajа je bila malo bolja negо prethodne sedmice. Naјviše su interesovanja kupci pokazali za kupusom, krompirom, paprikom, crnim lukom i zeleni. Što se cena tiče evidentiran je rast kod blitve, cvekle, karfiola, krastavca salatara, paprike babure, patlidžana i šampinjona. Za razliku od njih jeftiniji su bili kupus, čeri paradajz i celer.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu primećena je ponuda bele i crne rotkve. Niže su cene u odnosu na prethodni period bile kod praziluka, kupusa, zelene salate, paradajza i šargarepa. Skuplji su bili beli luk, karfiol, tikvica, ljuta paprika, tikvica i paškanat.

Na kvantaškoj pijaci u Nišu tokom prve sedmice decembra, dominirali su crni luk, kupus, šargarepa, krompir i zelen. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krastavac salatar, krompir, paprika ostala i tikvice. Pad cena evidentiran je kod šargarepe, crnog luka, paradajza i šampinjona.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica