Opet PALA CENA jagnjadi u Šapcu i Smederevu! | Cene stoke

Opet PALA CENA jagnjadi u Šapcu i Smederevu! | Cene stoke

Jagnjad je ponovo izgubila na ceni! Međutim, tovni bikovi SM rase bili su skuplji, kao i tovne svinje. U nastavku pogledajte sve cene stoke za proteklu sedmicu.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

Na pijaci žive stoke u Užicu evidentiran je pad prodajnih cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na 480 din/kg i tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma na 260 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu su se protekle nedelje mogle pazariti priplodne krave. Za prodaju je dovezeno nekoliko grla po dominantnoj ceni od 150.000 dinara po grlu Tovni bikovi SM rase telesne mase preko 500 kilograma bili su skupjli u sedmici za nama na stočnoj pijaci u Kraljevu.

Protekle su nedelje bile više opkupne cene tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma. Kao i tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma u klanicama na području pčinjskog regiona. Dominantna cena bikova iznosila je 280 dinara za kilogram žive mere. Dok je u kategoriji tovne junadi dominirao iznos od 285 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Rast otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma evidentiran je u klanicama na području Šapca i okolnih mesta. Dominirao je iznos od 170 din/kg

Pad prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma i krmača za klanje evidentiran je na stočnoj pijaci u Kragujevcu. Dominantna cena prasadi iznosila je protekle sedmice 220 din/kg. A za tovne svinje trebalo je izdvojiti 180 din/kg, dok je kod krmača za klanje trebalo izdvojiti 130 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu došlo je do pada prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma. Najčešće mogla pazariti po dominantnoj ceni od 200 din/kg. U klanicama na području južnobanatskog regiona vršen je otkup prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma po dominantnoj ceni od 250 din/kg.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Otkupna cena jagnjadi bila je niža u klanicama na području Šapca u odnosu na predhodni period. Dominirao je iznos od 300 din/kg. Klaničari sa područja zlatiborskog regiona, takođe su po nižim cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali jagnjad. Dominirao je iznos od 320 din/kg.

Rast cene jagnjadi i pad cene dviski karakteristika je stočne pijace u Kragujevcu tokom druge sedmice decembra. Za jagnjad su kupci trebali da izdvoje 330 din/kg, za dviske 150 din/ kg. U klanicama na području raškog regona viša je bila otkupna cena jagnjadi. Otkup se odvijao po ceni od 310 din/kg. Obim otkupa bio je slab.

U Smederevu protekle sedmice došlo do pada otkupnih cena jagnjadi, šilježadi i ovaca. Dominantna cena jagnjadi iznosila 280 din/kg, šilježadi 220 din/kg, a ovaca 150 din/kg .

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti