Veća produktivnost proizvodnje, pražnjenje u hodu: Ovako se prikolica kompanije Almex POKAZALA U PRAKSI

Veća produktivnost proizvodnje, pražnjenje u hodu: Ovako se prikolica kompanije Almex POKAZALA U PRAKSI

Danas u svakom banatskom selu postoji bar jedno domaćinstvo koje obrađuje par stotina hektara. Uglavnom su ovakva domaćinstva opredeljena za proizvodnju osnovnih ratarskih kultura, a da bi u tom poslu uspeli moraju da koriste najmoderniju mehanizaciju.

Upravo na jednom ovakvom imanju ugostio nas je Nikola Kovačev iz Novog Kozjaka. U ovoj proizvodnoj godini na ovom imanju proizvodi se kukuruz, suncokret i pšenica na površini od 650 ha, dok je u planu i proizvodnja soje, navodi Nikola.

U prethodnoj godini porodica Kovačev investirala je u novu prikolicu kompanije Almex, pošto im se pokazala kao potreban element u celokupnoj proizvodnji. Jedna od vodećih prednosti upotrebe prikolice je što povećava produktivnost proizvodnje, jer pruža mogućnost pražnjenja u hodu bunker kombajna.

Kada je reč o samoj mašini, Nikola je Almex prikolicu ocenio kao kvalitetnu, istakao da pruža veliku brzinu pražnjenja (oko 6 minuta), a ima i vagu koja je važna prilikom punjenja kamiona. Kapacitet prikolice je 26 tona. Neophodna je traktorska snaga oko 200 konja.

Iz sopstvenog iskustva Nikola Kovačev zaključuje da je investiranje u prikolicu bio isplativ korak za celokupnu proizvodnju.

Sagovornici: Nikola Kovačev, Ferdinland; Novi Kozjak

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica