PRECIZNOST I KVALITET: Ovo je NAJMODERNIJA Gaspardo sejalica

PRECIZNOST I KVALITET: Ovo je NAJMODERNIJA Gaspardo sejalica

Daniel Muzslai iz Bačkog Gradišta bavi se sa poljoprivredom i  obrađuje oko 600 ha. Proizvode kukuruz, suncokret i soju. A kako imaju i veliku farmu, i strna žita su se našla na njihovim njivama. Za što ekonomičniji i bolji učinak, ovaj domaćin koristi Gaspardo sejalicu.

Na pitanje koliko je važna kvalitetna setva, Daniel odgovara: “Pa setva je jako važna. Pošto ako to ne obavimo kako treba, onda ne možemo da očekujemo i dobre rezultate.” Ovi domaćini koriste Gaspardo sejalicu. Pre 11 godina uzeli su Gaspardo Mashio i bili su jako zadovoljni. Mašina je dosta tačna, kako se podesi tako i radi, rekao nam je ovaj domaćin.

“Ove godine smo odlučili da uzmemo od Gaspardo marke, sejalicu Chrono. To je najmodernija sejalica kada je reč o Gaspardo proizvođaču. Ovo je razlog je možda glavni razlog što smo uzeli baš ovu sejalicu jer jako smo zadovoljni sa Garaspadom. Pored toga imamo i jako dobru podršku što se tiče servisa u Alemx-u”, kaže Daniel.

Ovom sejalicom se veoma lako i precizno šteluje dubina setve i razmak zrna, ali i pritisak na zemljištu. I kada se radi postrna setva, ova sejalica se veoma dobro pokazala.

Naši domaćini su prethodno imali raž na parceli a sada ide direktna setva kukuruza. Delnica imali smo lažna ovu parcelu. Kukuruz se sejea na 23 cm razmak. Što znači da na parceli bude zasejano nekih 62.000 zrna po hektaru jer je ta gustina za postrnu setvu sasvim dovoljna, objasnio nam je Daniel.

“Imamo ovaj jako veliki učinak što se tiče sejalice jer može da se vozi s njom i preko 15 km na čas zahvaljujući velikoj turbini koja pod pritiskom upucava seme u zemlju. I pored toga ova sejalica je i dalje jako tačna. Probali smo i uspešno je uradila sve što se tiče setve2, kaže nam ovaj ratar.

Ono što ova sejalica ima, a  što većina običnih nemaju jeste pneumatski jastuk koji može da se šteluje iz kabine. Na taj način se šteluje i preciznost i dubina setve. Pored pvakvog štelovanja dubne, postoji i zasebna mogućnost štelovanje dubine.  Sa dvostrukim podešavanjem dubine setve, ovo pruža sejalici visoku prediznost.

Porodica Muzslai preko 11 godina sarađuje sa kompanijom Almex i jako su zadovoljni ovom saradnjom. Kako Daniel kaže, svi u kompaniji su uvek bili korektni, kada bude nekih kvarova, uvek odreaguju u najkraćem roku i reše problem.


Almex

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica