NE MORAMO ostati na konvencionalnim ALATIMA ‒ TOPLA Preporuka svim Ratarima

NE MORAMO ostati na konvencionalnim ALATIMA ‒ TOPLA Preporuka svim Ratarima

Da ratari podržavaju inovacije i modifikacije koje donose lakši i efikasniji pristup svakodnevnim poslovima, potvrđuje iz svog iskustva poljoprivrednik iz Stare Pazove Janko Turčan. On je velikodušno otvorio vrata svog doma i pokazao koje nove alate ima i kako su se oni do sada pokazali.Nove alatke se pokazuju korisnim i sasvim funkcionalnim u podsecanju korova, održavanju rastresitog stanja, i kreiranju potrebnog vodo-vazdušnog režima, navodi Turčan. Njegov savet je usmeren ka svim domaćinstvima ‒ svi treba da imaju nekoliko ovakvih alata, zanimljivih na sebi svojstven način.

“Odgovorno tvrdim da je lakše ovaj rotor i ovaj nož vući nego motiku. Manje snage treba, a efekat bude daleko bolji nego sa motikom”, objašnjava on.

Turčan je jedan od poljoprivrednika koji smatraju da treba ispratiti moderne promene koje su prisutne u svim granama poljoprivrede.

Kada je reč o inovativnim rešenjima, ovaj ratar zaokupio je veliku pažnju u prethodnom zimskom periodu, kada je prezentovao jedan od najjeftinijih načina grejanja u domaćinstvima. Podsetimo se, na ovakav način grejanja ukupno se utroši, verovali ili ne, svega 100 evra po sezoni.

Sagovornik: Janko Turčan, ratar Stara Pazova

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica