Lexion 5400 sa CEMOS AUTOMATIK opremom

Lexion 5400 sa CEMOS AUTOMATIK opremom

Pogledajmo da li je kombajn Class Lexion 5400 ispunio očekivanja proizvođača Olivera Bunforda.

“2014. smo kupili prvi Claas-ov kombajn, a sada smo se odlučili za veći model, jer nismo više mogli da dostignemo sa malim Averom ove površine (oko 1000 hektara), i odlučili smo se za Lexion 5400”, kaže Bunford. Od 2014. je prošlo sedam zadovoljnih sezona, u kojima osim redovnog servisa nije bilo drugih ulaganja.

Vodeća prednost kombajna Lexion 5400 je sistem CEMOS AUTOMATIK. Ovaj sistem sam namešta brzinu, šteluje sita i pruža kako Bunford kaže najbolji učinak.

Cemos Automatik sve sam šteluje

Zdravko Todorčević, serviser kompanije Almex  dodatno je pojasnio kako Cemos Automatik služi poboljšanju kvaliteta rada kombajna: “Može da služi poboljšanju kvaliteta zrna, na čistoći zrna, na smanjenju gubitka zrna. Važno je da rukovalac na početku rada kada podešava kulturu koju hoće da radi, odabere na kojim stavkama da se bazira kombajn”.

“U toku jednog prohoda kombajna ovaj sistem sve sam šteluje, kako bi smanjila gubitke pri određenoj brzini koju rukovodilac traži”, navodi Todorčević.

Konkretno to podrazumeva da se otvara sito, kada postoji prevelik rastur, ili kada postoji lom sledi raspuštanje korpe il ismanjenje obrtanja bubnja.

Cemos Automatik radi i na smanjenju utroška goriva.

Lexion 5400 je do sada u upotrebi na Bunfordovim poljima dao dobre rezultate. U jećmu je potrošnja bila ispod 11 l/ha, a u uljanoj repici oko 13 l/ha.


Sagovornici: Oliver Bunford, proizvođač iz Subotice

Zdravko Todorčević, serviser kompanije Almex

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica