CLAAS Nexos 240 – MALI, a komforan i MOĆAN!

CLAAS Nexos 240 – MALI, a komforan i MOĆAN!

Odluka o kupovini poljoprivredne mehanizacije nikad nije laka. Važan je odnos cene i kvaliteta, a često se slušaju iskustva i saveti kolega. Oliver Bunford iz Kelebije, nedavno je kupio dva CLAAS traktora, među kojima je i Nexos 240. Objasnio nam je zašto se pri kupovini odlučio upravo za ovaj model.

Kako nam je Oliver objasnio, ovaj traktor najčešće se koristi u voćarskoj proizvodnji. Po snazi od 110 KS blizu je traktoru CLAAS Arion 510 koji ovaj domaćin takođe ima, ali je velika razlika u veličini značajna. CLAAS Nexos je u punoj opremi, ima i front hidrauliku, kao i prednji kardan, pa pri jednom hodu na njega možete da nakačite dve mašine, napred i nazad.

Osim mašina koje su očekivane, Oliver će probati da na ovaj traktor i nakači šestorednu Magicu, jer veruje da ovaj traktor ima kapacitet. Ima četiri brzine, a da je ovaj traktor ekonomičan, Oliver je čuo od drugih domaćina koji ga već imaju.

Kabina je veoma komforma, za razliku od sličnih traktora koji se koriste uglavnom u voćarskoj proizvodnji.

,,Uglavnom kad bude mali traktor, onda drugi proizvođači naprave baš i kabinu malu. Ja nisam neki veliki čovek, krupan, ali baš se teško izlazilo iz drugih traktora što smo gledali na sajmu, a ovde u suštini imate osećaj da kao da sedite u jednom pravom velikom traktoru. Imate sav komfor, klimu, sve u kabini”, objašnjava Oliver.

Traktor je svog svojih karakteristika prvenstveno voćarski, ali Oliver planira da ga koristi i za druge namene.

Osim velike kabine, Oliver vidi još neke prenosti u odnosu na druge voćarske traktore.

,,Prednost mu je sigurno dužina, to znači da je podela tereta mnogo bolje podeljena nego na kraćim traktorima. Zadnje gume su relativno dosta široke tako da i na peskovitom terenu može bez problema da radi”, objašnjava Oliver.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica