Claas Evion 430 – Kombajn ni veliki ni mali, TAMAN kao treba!

Claas Evion 430 – Kombajn ni veliki ni mali, TAMAN kao treba!

U selu Lokve, žetva pšenice i uljane repice je u punom jeku. Ovo je idealan trenutak za testiranje novog kombajna Claas Evion 430, koji je nedavno stigao u domaćinstvo Vereš, poznato po dugoj tradiciji poljoprivredne proizvodnje.

Model kombajna Claas Evion 430 je idealan za mala i srednja porodična gazdinstva koja obrađuju nekoliko stotina lanaca zemlje.

“Trenutno u radimo nas tri generacije, moj otac, sin i ja. A pre nas su radili moj deda i pradeda,” kaže Danijel, ponosni vlasnik kombajna. “Moj sin trenutno upravlja novim Evionom, koji smo kupili pre nekoliko dana.”

Prvi utisci o kombajnu Claas Evion 430

Kombajn Claas Evion 430 već je pokazao izvanredne rezultate. “Prvi utisci su fantastični,” kaže domaćin. “Povećali smo površine, uzeli smo dosta zemlje u arendu i radimo malo i usluge. Kombajn je savršen za naše potrebe.”

kombajn u polju

Povratak poljoprivredi nakon završenih studija stomatologije

Najmlađi član porodice, Adelin, nedavno je završio stomatološki fakultet u Temišvaru, ali je odlučio da se vrati na porodično imanje. “Korona me je vratila kući i zavoleo sam ovaj posao,” kaže Adelin. “Prvi put vozim ovakav kombajn i utisci su fenomenalni.”

Adelinova iskustva sa starijim modelima kombajna, kao što su Massey 307, Zmaj 171, i Claas Dominator 76, pomogla su mu da prepozna kvalitet novog Eviona. “Novo je uvek bolje. Evion 430 Max je veliki napredak za naše gazdinstvo,” dodaje on.

Najstariji član porodice, Đorđe, takođe je impresioniran novim kombajnom. “Vozio sam mnoge traktore i kombajne, ali ovakav kvalitet još nisam video. Novo je novo, ima sve što nam treba,” kaže Đorđe. “Heder od 4,90 metara nam savršeno odgovara.”


Porodica Vereš je pažljivo razmatrala opcije pre nego što je odlučila da kupi Claas Evion 430. “Gledali smo različite modele, ali ovaj kombajn je bio najbolji za naš budžet i potrebe. Almex servis je izuzetno pouzdan, što nam je dodatno olakšalo odluku,” kaže domaćin.

Jednostavnost upravljanja Claas Evionom 430

Adelin ističe jednostavnost korišćenja Eviona 430. “Kombajn ima automatsko podešavanje za različite useve. Trenutno radimo sa uljanom repicom i sve funkcioniše savršeno. Motor ima dovoljno snage i kombajn se lako nosi sa gustim usevima.”

Claas Evion 430 – veliki napredak za porodicu Vereš

Đorđe dodaje: “Ovaj kombajn može da vrši 30 lanaca dnevno, što je dvostruko više nego ranije. To je za nas veliki napredak. Claas je najbolji izbor za nas poljoprivrednike zbog dostupnosti delova i pouzdanog servisa.”


Porodica Vereš je uzbuđena zbog nove investicije i veruje da će im Claas Evion 430 omogućiti da unaprede i prošire svoje poljoprivredno gazdinstvo.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica