Zimnica se već sprema- Evo gde se može kupiti NAJJEFTINIJA PAPRIKA!

Zimnica se već sprema- Evo gde se može kupiti NAJJEFTINIJA PAPRIKA!

Period je godine kada domaćice polako nabavljaju sirovinu za pripremu zinice, dok su neki već počeli sa pripremom. Otkrili smo gde možete kupiti najjeftiniju papriku.

tabela sa cenama povrća

 

Na pijačnim tezgama zelene pijace Kalenić bila je dobra ponuda povrtarskih kultura protekle sedmicu. Zabeležen je pad cena brokolija i ljute paprike, a rast cena boranije, dinje, krompira i paprike babure.

Slaba do prosečna i nestabilna ponuda na pijačnim tezgama u Pančevu uslovila je rast cena dinje, kelja, crnog luka, lubenice, ljute paprike i paradajza.

Na kvantašu u Beogradu bila je malo bolja ponuda povrtarskih kultura na prodajnim punktovima. Prodaja proizvoda bila je obimnija u odnosu na poslednju sedmicu avgusta. U pogledu cena zabeležen je pad kod kelja, krastavca kornišona, šargarepe i zelja. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, boranija, karfiol, paprika, paradajz, tikvice, zelen i zelena salata.

Prema izveštaju reportera iz Leskovca na kvantašu u ovom gradu zabeležen je pad cena blitve i pasulja belog tetovca. Skuplji su bili karfiol, paradajz, pasulj šareni, peršun lišćar, praziluk i tikvica.

Što se povrća tiče na kvantašu u Kraljevu ponuda je bila prosečna, za zelenu salatu je trebalo izdvojiti 50 din/kg, za tikvicu i šargarepu 60 din/kg, paradajz 90 din/kg, dok je cena paprike iznosila 110 din/kg.

Dobar izbor i sortiment povrća zabeležen je na kvantaškoj pijaci u Šapcu. Cene su se zadržale na prošlonedeljnom nivou uprkos dobroj tražnji posebno povrtarskih kultura potrebnih za pripremu tradicionalne zimnice.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica