Visoke temperature uslovile slabiju ponudu povrća na pijacama | Cene povrća

Visoke temperature uslovile slabiju ponudu povrća na pijacama | Cene povrća

Na zelenoj pijaci u Loznici dominirala je ponuda crnog luka, krompira, paradajza i zeleni.

U odnosu na prethodni period skuplji su bili celer, krastavac salatar, dinja, kupus, paprika ljuta, paprika šilja, paradajz, peršun korenaš i tikvica. Jeftinija je bila lubenica.

Što se povrtarskih kultura tiče, na zelenoj pijaci u Čačku prodaja krompira i kupusa odvijala se po ceni od 20 do 40 din/kg, kupusa od 40 do 50 din/kg, paradajza od 50 do 80 din/kg, krastavca od 60 do 100 din/kg, dok je za boraniju trebalo izdvojiti čak 200 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cena pomorandže, šljive, lubenice, crnog luka i šargarepe, dok su cene ostalih poljoprivrednih proizvoda mirovale.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cena paprike šilje, paprike ljute i paprike babure. Za razliku od njih skuplji je bio paradajz.

Na kvantašu u Beogradu bila  je uobičajena ponuda i prodaja povrtarskih kultura na prodajnim punktovima u vreme godišnjih odmora. Evidentirana je malo bolja ponuda lubenice, dinje, krompira, crnog luka, šargarepe, kupusa i paprike u odnosu na ostale poljoprivredne proizvode. Skuplji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili blitva, boranija, crni luk, kupus, šargarepa i spanac, a jeftiniji zelena salata, tikvice, paškanat, peršun korenaš, lubenica, dinja, celer i karfiol.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica