U Beogradu konačno dobra ponuda povrća! | Cene povrća

U Beogradu konačno dobra ponuda povrća! | Cene povrća

Nakon perioda zatišja, ponuda povrća u Beogradu se konačno poboljšala. Sa druge strane, Čačak održava dobru ponudu već nedeljama. Pogledajte kako su se kretale cene povrća u ovim i drugim gradovima.

Na tezgama zelene pijace Kalenić u Beogradu ponuda povrća je bila obimnija i raznovrsnija. U poređenju sa prethodnim periodom skuplji su bili beli luk, paprike ostale i praziluk, a jeftiniji rotkva, spanać i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Čačku protekle sedmice ponuda sezonskog povrća bila je na zavidnom nivou. Mogla se pazariti i sveža paprika po dominantnoj ceni od 300 din/kg i paradajz po ceni koja je varirala od 150 do 200 din/ kg. Za domaći krompir su kupci trebali da izdvoje od 50 do 60 din/kg, a za kupus od 60 do 70 din/kg. Cena šargarepe je i dalje od 90 do 100 din/kg.

Ponuda na kvantaškoj pijaci u Beogradu tokom poslednje sedmice decembra je bila slabija. Tražnja je, takođe, bila slaba uprkos praznicima koji su pred nama. Zabeležen je pad cena kelja, krrastavca salatara, patlidžana, praziluka, spanaća. Skuplji su bili blitva, brokoli, karfiol, paprika, tikvica i rotkvica u odnosu na prethodni period.

Na kvantašu u Leskovcu protekle sedmice zabeležena je dobra ponuda mladog crnog luka, tikvice i domaćeg peršuna korenaša. Došlo je do pada cena krompira, kupusa, pasulja šarenog, praziluka i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili krastavac salatar, paprika ljuta, paprika šilja, paradajz i rotkvica.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica