Prve ponude kupina i ribizli u Beogradu | Cene voća

Prve ponude kupina i ribizli u Beogradu | Cene voća

Zabeležena je prva ponuda kupina po ceni od 500 din/kg i šljiva po ceni od 150 din/kg na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Nastavljena je dobra ponuda breskve, borovnice, kajsije, nektarine, trešnje i višnje, dok je ponuda jabuka sve slabija.

Niže cene zabeležene su kod ananasa, borovnice, breskve, kajsije, maline, nektarine i ribizle, dok su skuplji grejp, jabuke Greni Smit, pomorandže i jagode, čija sezona polako prolazi.

Što se zelene pijace u Leskovcu tiče, zabeležena je prva ponuda kruške i šljive. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili breskva, kajsija i nektarina.

Pijacu u Čačku karakteriše prva ponuda borovnice po ceni od 1.000 din/kg, višnje po dominantnoj ceni od 100 din/kg. Bolja je bila ponuda kajsije što je uslovilo pad cene na 250 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovu pojeftinile su breskve.

Poslednju sedmicu juna karakteriše prva ponuda ribizle po ceni od 300 din/kg, kupine po dominantnoj ceni od 500 din/kg i šljive po ceni od 100 din/kg na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Ponuda ostalog voća nije se znaćajno razlikovala u odnosu na prethodni period. Skuplja je jedino bila višnja.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica