Prva ponuda mladog belog luka u Leskovcu | Cene povrća

Prva ponuda mladog belog luka u Leskovcu.

Na zelenoj pijaci Skadarlija zabeležene su jeftinije cene brokoli, poskupele cene belog luka i paprika babure.

Na pijačnim tezgama u Leskovcu zabeleženo je pojeftinjenje cena celera, cvekle, krastvca salatara, crnog luka, paradajza, rotkvice, spanaća i zelene salate.

Ove nedelje u Pančevu u obimu ponude povrća nije bilo značajnije razlike u odnosu na prethodni period. Zabeležen je rast cena kelja, krastavca salatara, ljute paprike i zeleni, dok su jeftinije cene blitve, belog luka, crnog luka i zelene salate.

Na kvantašu u Beogradu se po prvi put ove sezone pojavio mladi kupus po ceni od 110 din/kg. Druge povrtarske kulture imale su sličan obim ponude kao i u protekloj nedelji. U pogledu cena zabeležen je rast kod paprike i praziluka. Za razliku od njih jeftinije su bile cene blitve, karfiola, patlidžana, šampinjona, spanaća, zeleni i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu prvi put je u ponudi bio mladi beli luk po ceni od 30 dinara za vezu. Došlo je do rasta cena karfiola i šargarepe. Za razliku od njih niže su bile cene krastavca salatara, krompira, paradajza, pasulja belog tetovac i spanaća.

Izvor: STIPS

Komentari