Prasad mase tela do 15 kg skuplja u Kragujevcu | Cena žive stoke

Prasad mase tela do 15 kg skuplja u Kragujevcu | Cena žive stoke

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu u proteklih sedam dana evidentiran je rast prodajne cene prasadi telesne mase do 15 kilograma.

Cene tovnih bikova i krava za klanje – jul 2021.

U klanicama na području Pčinjskog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma na 245 din/kg.

Tovni bikovi telesne mase preko 500 kilograma i krave za klanje bili su skuplji protekle sedmice na pijaci žive stoke u Užicu. Dominantna cena tovnih bikova iznosila je 250 din/kg, a krave za klanje 160 din/kg.

Otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kiolograma bile su niže u klanicama na području Srednjebanatskog regiona, jer je dominirao iznos od 220 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu, evidentiran je rast prodajne cene prasadi telesne mase do 15 kilograma. Postignut je iznos od dominantnih 280 din/kg.

Pored prasadi skuplje su bile i krmače za klanje 125 din/kg. Za razliku od njih jeftinije su bile tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma, pošto je dominirao iznos od 145 din/kg.

Rast otkupne cene krmača za klanje zabeležen je tokom protekle sedmice u klanicama na području Sremskog regiona, pošto je dominirao iznos od 110 din/kg.

Cene jagnjadi i šilježadi

U klanicama na području Braničevskog regiona niža je bila otkupna cena jagnjadi, pošto je dominantna cena iznosila 250 din/kg.


Na stočnoj pijaci u Požarevcu evidentiran je rast cene šilježadi, pošto su se najčešće mogla pazariti po ceni od 210 din/kg.

Klaničari sa područja Šapca po nižim su cenama otkupljivali jagnjad, pošto je dominirao iznos od 260 din/kg.

Pad cene jagnjadi karakteristika je poslednje sedmice juna na stočnoj pijaci u Sremskoj Mitrovici. Dominirao je iznos od 230 din/kg.


U klanicama na području Sremskog regiona, takođe je bila viša otkupna cena jagnjadi.

Cene žitarica i stočne hrane

Nešto bolja bila je ponuda pšenice i stočnog ječma, dok je ponuda kukuruza, sojine sačme, suncokretove sačme i ostalih proizvoda koji učestvuju u pripremi kvalitetne stočne hrane bio na prošlomesečnom nivou, na prodajnim mestima u Srbiji, uključenim u projekat STIPS. Obim prodaje bio je slab do prosečan.


Kukuruz se na pijacama Centralne Srbije tokom proteklog meseca mogao pazariti po ceni koja je varirala od 25 do 32 din/kg.

U Vojvodini je na pijacama cena kukuruza, upakovanog u džakove proteklog meseca najčešće iznosila 30 din/kg, što ukazuje na rast cene. Ovaj poljoprivredni proizvod bio je takođe skuplji u silosima na području Srbije, jer se cena kretala od 25 din/kg u Kikindi i Subotici do 30 din/kg u S. Mitrovici.

Izvor: STIPS

KOMPLETAN IZVEŠTAJ SE NALAZI NA OVOM LINKU.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica