Poskupelo grožđe, a pojeftinio limun | Cene voća

Poskupelo grožđe, a pojeftinio limun | Cene voća

Ove nedelje ponuda voća je bila uobičajena, dok je tražnja bila smanjena. Kao i prošle nedelje, glavni razlozi zbog kojeg ljudi nisu obišli svoje zelene i kvantaške pijace jesu loši vremenski uslovi.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu došlo je do rasta cene grožđa belog ostalog i pada cena limuna i suve smokve. Zbog loših vremenskih uslova bila je slabija ponuda ali i potražnja.

Prema izveštaju reportera iz Čačka na zelenoj pijaci u ovom gradu zabeležena je vrlo slaba ponuda voća. Jabuka je pored južnog voća bila najzastupljenija i prodavala se po ceni od 50 do 80 din/kg u zavisnosti od sorte i krupnoće plodova.

Na pijačnim tezgama u Loznici u periodu od 17. do 23. januara bila je solidna ponuda jabuke, kruške i južnog voća. Nažalost zbog loših vremenskih uslova prodaja je bila slaba.

Prodaja na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je na prošlonedeljnom nivou. Ponuda domaćeg sezonskog voća i južnog iz izvoza je bila veoma slaba. Zabeležen je rast cene kruške, a pad cena dunje, jagode i pomorandže.

Treću sedmicu januara je obeležio rast cena kivija, pomorandže na kvantaškoj pijaci u Nišu.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica