Poskupela kruška, a pojefitnila banana | Cene voća

Poskupela kruška, a pojefitnila banana | Cene voća

Veoma slaba ponuda i prodaja voća na pijacama širom Srbije obeležila je nedelju za nama. Loše vreme i sneg glavni su razlozi zbog koji ljudi nisu obišli svoje zelene i kvantaške pijace.

Veoma slaba bila je ponuda voća protekle nedelje na pijaci Skadarlija u Beogradu. Poseta kupaca je, takođe, bila jako slaba a time i prodaja proizvoda. Glavni razlog je loše vremenske prilike, sneg i niska temperatura. Skuplji su bili ananas, kivi i jabuka crveni delišes.

Prema izveštaju reportera iz Leskovca, na zelenoj pijaci u ovom gradu je cene voća bile su na nivou prošlonedeljnih.

Dosta slaba bila je ponuda voća na kvantaškoj pijaci u Beogradu prvenstveno zbog niskih jutarnjih temperatura i otežanog skladištenja proizvoda. Prodaja je, takođe, bila slaba. Jeftiniji su bili grejpfrut, pojedine sorte jabuke, jagoda i pomorandža, a skuplji kruška ostala i kivi u odnosu na prethodnu nedelju. Uprkos dosta niskim jutarnjim temperaturama i snegu najuporniji prodavci su dovezli svoje proizvode. Prodaja je bila slaba kao i prethodne sedmice.

Protekle je nedelje na kvantašu u Leskovcu zabeležen rast cena ananasa, kruške, limuna, grožđa i mandarina. Jeftinija je bila banana.

Kvantašku pijacu u Kraljevu karakterisala je prosečna ponuda voća. Zabeležen je rast cena mandarine, pomorandže, kivija i jabuke. Niža je u odnosu na prvu sedmicu januara bila cena grejpfruta.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica