Ponuda dobra, a PRODAJA LOŠA! – Ovo su cene sezonskog povrća!

Ponuda dobra, a PRODAJA LOŠA! – Ovo su cene sezonskog povrća!

Na zelenim i kvantaškim pijacama u Srbiji zabeležena je dobra ponuda, ali slabija prodaja povrtarskih vrsta. Evo kako su se kretale cene povrća.

boranija u pletenoj korpi

Smanjen obim ponude povrća na pijaci Skadarlija u Beogradu, ali i obim prodaje bio je slabiji zbog malog broja kupaca protekle sedmice. u odnosu na predhodni period bili su jeftiniji brokoli, dinja, karfiol,krompir, beli luk paradajz patlidžan i zelen. Za razliku od njiih cene mladog crrnog luka, paprike ljute, boranije sorte olovka i spanaća bile su više.

Na zelenoj pijaci u Čačku zabeležena je dobra ponuda sezonskog povrća tokom treće sedmice jula. Prodajna cena krompira varirala je od 50 do 100 din/kg, ali je dominirao iynos od 80 din/kg, dok je cena paradajza i krastavca salatara protekle sedmice varirala od 80 do 100 din/kg. Za kupus su kupci trebali da izdvoje od 50 do 60 din/kg. Cena paprika još uvek visoka za ećinu kupaca jer su se prodavale od 150 do 180 din/kg.

Prema izveštaju reportera iz Pančeva obim ponude povrća na pijačnim tezgama u ovom gradu bila je solidna, ali je prodaja bila nešto slabija nego predhodne sedmice. U pogledu cena evidentiran je rast cene boranije, belog luka, crnog luka, paprike, peršuna korenaša i zelene salate. Jeftiniji su u odnosu na predhodni period bili cvekla, dinja, karfiol, krastavac salatar, kupus, lubenica, patlidžan, spanać i tikvice.

Nešto slabija bila je ponuda povrća na kvantašu u Beogradu, a tražnja takođe. Zabeležen je pad cena dinje, karfiola, mladog crnog luka i spanaća. Više su u odnosu na predhodnu sedmicu bile cene blitve, boranije, krastavca salatara, patlidžana, paradajza, tikvice, šarenog pasulja i cvekle.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica