Paprika poskupela, spanać jeftiniji | Cene povrća

Paprika poskupela, spanać jeftiniji | Cene povrća

Prethodnu sedmicu obeležio je rast cene paprike i patlidžana. Ipak, određene kulture su jeftinije, ali je sveukupna ponuda slabija zbog hladnog vremena. Pogledajte sve cene povrća.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu hladno vreme uticalo je na smanjenu ponudu povrtarskih kultura na pijačnim tezgama. Rast cena zabeležen je kod karfiola, paprike ostale i patlidžana, dok je pad cena evidentiran kod praziluka i spanaća.

Na zelenoj pijaci u Pančevu je bila dobra ponuda sezonskog povrća. Rast cena zabeležen je kod blitve, celera, kelja, kupusa, paprike babure, paprike šilje, patlidžana, šampinjona i rotkvice. Niže su u odnosu na prethodni period bile cene kupusa, boranije, brokoli, karfiola, paradajza i pasulja.

Na kvantašu u Beogradu je iz nedelje u nedelju bolja ponuda kupusa, krompira, crnog luka i šargarepe. Međutim prodaja je još uvek slaba po mišljenju proizvođača i prodavaca. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili kelj pupčar, kupus, čeri paradajz, šampinjoni i zelena salata. Za razliku od njih viša je bila cena blitve, brokolija, boranije, karfiola, krastavca salatara, paprike, zelenog paradajza, praziluka, šargarepe i spanaća.

Poslednje sedmice novembra se na kvantašu u Leskovcu mogao pazariti brokoli po ceni od 150 din/kg. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili, karfiol, beli luk, rotkvica i tikvica. Za razliku od njih niže su bile cene cvekle, zelene salate i šargarepe.

Kvantaška pijaca u Kraljevu beleži skuplji krastavac salatar, a jeftiniji celer i krompir.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica