Niže cene tikvica u Leskovcu i Beogradu | Cene povrća

Niže cene tikvica u Leskovcu i Beogradu | Cene povrća

Na Kalenić pijaci u Beogradu sve je bolja ponuda sezonskog povrća iz domaće proizvodnje.

Niže cene zabeležene su kod dinje, patlidžana i tikvica, dok su poskupeli celer, karfiol i spanać.

Na zelenoj pijaci u Čačku krompir se mogao pazariti po ceni od 20 do 40 din/kg, a boranija po ceni od 200 din/kg. Prodajna cena paprika varirala je protekle sedmice od 150 do 200 din/kg, paradajza od 120 do 180, a krastavca salatara od 60 do 100 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili blitva i šargarepa dok je pad cene evidentiran kod krastvca salatara, kupusa, paprike šilje i babure, boranije i tikvice.

Na kvantašu u Beogradu solidna je bila ponuda povrtarskih kultura tokom protekle sedmice na prodajnim punktovima, ali je tražnja bila slabija u odnosu na prethodni period. Zabeležen je pad cena boranije, celera, graška, kelja krastavca salatara, mladog krompira, kupusa, lubenice, crnog luka, paprike babure, paprike šilje, paprike ljute, patlidžana, peršuna lišćara i zelja. Zbog pojave mladog peršuna korenaša cena je bila 250 din/kg. Skočile su još i cene rotkvice, šargarepe, spanaća, tikvice, zeleni i zelene salate.

Protekle je sedmice na kvantašu u Leskovcu zabeležen pad cena krastavca salatara, krompira mladog, lubenice, luka belog, paprike (šilje, ljute, babure), paradajza, pasulja tetovca. Došlo je do rasta cene šargarepe.

Foto: Zelene pijace

Izvor: STIPS

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica