Na pijačnim tezgama bolja ponuda kajsije, nektarine i breskve | Cene voća

Na pijačnim tezgama bolja ponuda kajsije, nektarine i breskve | Cene voća

U prethodnoj nedelji na pijačnim tezgama zabeležena je bolja ponuda nektarine, kajsije i breskve.

Prva ponuda ranih sorti jabuke zabeležena je u ovom periodu, a ponuda breskvi, kajsija i nektarina polako zauzima primat, što se voća tiče na tezgama zelene pijace Kalenić u Beogradu. Pad cena zabeležen je kod borovnica, kajsija, nara, ribizli i višnje marele. Rast cene evidentiran je kod jabuke sorte ajdared i limuna.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu došlo je do pada cene banane. Skuplji je bio limun u odnosu na prethodni period.

Protekle su sedmice pijačne tezge u Loznici bile pune sezonskog voća. Prodaja kajsije i trešnje odvijala se po nižim cenama u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skulji su bili malina i višnja.

Na zelenoj pijaci u Pančevu evidentiran je rast cena banane, grejpfruta, grožđa i pojedinih sorti jabuke. Jeftiniji su u odnosu na predhodni period bili ananas, pomorandža i trešnja.

Sve je bolja ponuda breskve, kajsije i nektarine na kvantaškoj pijaci u Beogradu, a obim prodaje bio je prosečan. Zabeležen je pad cena ananasa, borovnice, breskve, nektarine i trešnje. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili grejpfrut, limun, orah i malina.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su protekle sedmice bili jeftiniji kajsija, breska i nektarina, a skuplji limun. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica