Na pijacama u Beogradu i Čačku jeftiniji spanać | Cene povrća

Na pijacama u Beogradu i Čačku jeftiniji spanać.

Na beogradskoj pijaci Skadarlija slaba ponuda brokoli, karfiola, cvekle, kelja pupčara, paprike babure i praziluka uticala je na rast cena ovih poljoprivrednih proizvoda. Skuplji su još bili spanać i zelene salate. Za razliku od njih niže su bile cene krastavca salatara, mladog krompira i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplje su cene crnog luka i paškanata. Jeftiniji su u odnosu na prethodnu nedelju bili mladi krompir mladi, kupus i tikvica.

Ove nedelje u Čačku ponuda povrća zadovoljavajuća. Jeftiniji je bio spanać, išao je po iznosu od 100 din/ kg, a skuplja zelena salata, jer se prodaja odvijala najčešće po ceni od 35 dinara po glavici.

U Loznici su zabeležene skuplje cene zelene salate, rotkve, rotkvice, krastavca salatara i cvekle. Jeftiniji je bio celer.

Na kvantašu u Beogradu ponuda sezonskog povrća je išla dobro. I prodaja je bila bolja nego pre sedam dana. Crni luk i šargarepa su poskupeli na ovoj pijaci. Poskupeli su i blitva, paprika šilja, paradajz, rotkvica, šargarepa i cene zeleni. Do pojeftinjenja je došlo kod cene brokoli, karfiola, mladog krompira, mladog kupusa, lubenice, praziluka, spanaća i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu što se povrća tiče zabeležen je rast cene cvekle, a pad cena mladog kupusa, paradajza, rotkvice, tikvice i krastavca salatara.

Izvor: STIPS

Komentari