Na pijacama kupus IZ UVOZA | Cene povrća

Na pijacama kupus IZ UVOZA | Cene povrća

Ove nedelje na zelenim i kvantaškim pijacama zabeležena je uobičajena ponuda i potražnja povrća. U Beogradu na kvantaškoj pijaci prvi put ove godine pojavio se kupus iz uvoza.

Na zelenoj pijaci Skadarlija ponuda i potražnja povrća bila je uobičajena. Zabeležen je rast cena kelja, čeri paradajza i tikvica, a nešto niža cena je bila rotkvica, šampinjona, spanaća i zelene salate. Što se tiče zelene pijace u Leskovcu evidentiran je rast cena celera, krastavca salatara, paprike šilje, paradajza, praziluka i tikvice. U Smederevu na pijaci ponuda je bila solidna kao i prethodnog puta. Cene šampinjona, paškanata i zelene salate su ovoga puta bile u porastu dok je crni luk pojeftinio.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu prvi put ove godine se pojavio kupus iz uvoza. Ove nedelje zabeležena je bolja ponuda sezonskog domaćeg povrća i slabija ponuda vansezonskog povrća iz uvoza na prodajnim punktovima. Na pijaci je došlo do rasta cena paprike babure, paprike šilje, šarenog pasulja, čeri paradajza, rotkvice i tikvice.  Za razliku od njih niže su bile cene kelja pupčara, praziluka, peršuna korenaša, paškanata i zelene salate.

U Leskovcu na kvantaškoj pijaci nije bilo značajnije promene u ponudi i tražnji povrća u odnosu na poslednju sedmicu januara. Skuplji su bili krastavac salatar, kupus, rotkvice, zelena salata i tikvice.

Prosečna ponuda povrća bila je na kvantašu u Nišu u sedmici za nama uz rast cena krastavca salatara i šampinjona. Za razliku od njih jeftiniji su bili crni luk i zelena salata.
Šabačku kvantašku pijacu je karakterisala dobra ponuda domaćeg sezonskog povrća i vansezonskog povrća pretežno iz uvoza.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica