Na kvantašu u Beogradu bolja ponuda paradajza | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu bolja ponuda paradajza | Cene povrća

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu obimnija ponuda paprike babure, paprike šilje i paradajza uslovila je pad cena.

Niže su takođe bile cene mladog krompira i crnog luka. Rast cena u ovom periodu evidentiran je kod blitve, brokoli i tikvica.

Na pijačnim tezgama u Čačku za krompir su kupci trebali da izdvoje od 20 do 40 din/kg. Dominantna cena boranije iznosila je 200 din/kg, a kupusa 70 din/kg. Prodaja šargarepe odvijala se po ceni od 60 din/kg, paprike 150 do 200 din/kg, a paradajza od 120 do 180 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplji je bio paškanat, a jeftiniji su u odnosu na poslednju sedmicu juna bili boranija, mladi krompir i paškanat.

Na kvantašu u Leskovcu evidentiran je rast cena tikvice, patlidžana, pasulja (šareni, beli tetovac, beli gradištanac) i belog luka. Za razliku od njih niže su bile cene cvekle, paprike babure, paradajza i šargarepe.

Na kvantašu u Beogradu znatno bolja ponuda paradajza protekle nedelje na prodajnim punktovima uslovila je primetan pad cene ove povrtarske kulture. Osim paradajza jeftiniji su bili celer, kupus, crni luk, paprika, peršun korenaš, peršun lišćar, praziluk, šargarepa, spanać, zelena salata i zelje. Skuplji su u odnosu na poslednju sedmicu juna bili blitva, karfiol, krastavac salatar, čeri paradajz i žuti pasulj.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica