Svet poljoprivrede Prodavnica

Na dve pijace grašak jeftiniji, ima ga u većim količinama | Cene povrća

Na beogradskoj pijaci Kalenić ponuda graška se povećala u odnosu na prošlu nedelju i nastavljena je dobra ponuda sezonskog povrća.

Niže su bile cene dinje, graška, lubenice, paprika, patlidžana i tikvica. Za razliku od njih zabeležen je rast cena boranije, brokoli, paškanata, peršuna korenaša i praziluka.

Na pijačnim tezgama u Loznici zabeležen je rast cena rena i spanaća. Jeftiniji su bili blitva, boranija, celer, grašak, paprika, paradajz, paškanat, peršun, tikvice i zelen.

Kvantašku pijacu u Kraljevu tokom protekle sedmice karaktariše pad cena krastavca salatara, mladog krompira i kupusa i rast cene paradajza i tikvice.

Bolja ponuda tikvice, krastavca salatara i kupusa uslovila je pad cena na kvantašu u Nišu. Za razliku od njih skuplji su bili limun, šargarepa i paradajz.

Na kvantašu u Beogradu bila je raznovrsna ponuda povrća tokom druge sedmice juna. Zabeležen je pad cena blitve, celera, cvekle, graška, mladog krompira, šampinjona i tikvice u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skuplji su bili karfiol, paradajz, šargarepa i crni luk.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je u odnosu na prethodnu nedelju evidentiran pad cena dinje, paradajza, karfiola, lubenice i kupusa. Skuplji su bili krompir mladi, paprika babura, paprika šilja, pasulj gradištanac i tetovac.

Foto: Zelene pijace
Foto: Kvantaške pijace

Izvor: STIPS

Komentari