Krastavac salatar poskupeo na pijacama u Leskovcu i Čačku | Cene povrća

Krastavac salatar poskupeo na pijacama u Leskovcu i Čačku | Cene povrća

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu bolja ponuda dinje, boranije, lubenice, paprike babure i patlidžana na pijačnim tezgama uticala je na pad cena ovih povrtarskih kultura. Pored njih, jetiniji je bio još i spanać, dok su skuplji u odnosu na prethodnu sedmicu bili grašak, praziluk i beli luk.

Što se zelene pijace u Leskovcu tiče, zabeležena je prva ponuda patlidžana i mladog paškanata. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili mladi krompir, lubenica, paprika šilja, paprika babura i paradajz. Skuplji je jedino bio krastavas salatar.

Na pijaci u Čačku nešto slabija ponuda krastavca salatara, krompira i šargarepe uslovila je rast cena ovih poljoprivrednih proizvoda.

Na kvantašu u Leskovcu protekle nedelje zabeležen je pad cena cvekle, krompira mladog, lubenice, paprike babure i šilje, paradajza, patlidžana, praziluka i crnog luka na kvatašu u ovom gradu.

Uprkos solidnoj ponudi povrća na prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu prodaja je bila slabija u odnosu na prethodni period. Skuplji su bili blitva, celer, mladi krompir, mladi crni luk, pasulj žuti, spanać, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih jeftiniji su bili cvekla, karfiol, kupus, beli luk, paprika babura, paškanat, patlidžan, rotkvica i šargarepa.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica