Koja je PRVA CENA kornišona za zimnicu?

Koja je PRVA CENA kornišona za zimnicu?

Na pojedinim pijacama u Srbiji mogao se kupiti i krastavac kornišon za zimnicu. Sa druge strane paprika se još prodaje po višim cenama nego što bi trebalo, jer je ponuda još uvek slaba.

korišon u tegli

Nastavljen je trend dobre ponude sezonskog povrća na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Jeftiniji su bili boranija, cvekla, paprika ostala i čeri paradajz, dok su skuplji u odnosu na prethodni priod bili krompir, lubenica, peršun korenaš i paškanat.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentirana je ozbiljnija ponuda spanaća. Došlo je do rasta cena boranije. Za razliku od nje jeftinije su bile lubenice, patlidžan i paradajz.
Ponuda povrća bila je na zavidnom nivou na zelenoj pijaci u Čačku. Cena krompira varirala je od 50 do 80 din/kg. Prodaja paradajza odvijala se po ceni od 50 do 80 din/ kg. Za kupus je kao i prethodne nedelje trebalo odvojiti od 50 do 60 din/kg, a za krastavac od 80 do 100 din/kg. Još uvek je visoka cena paprike iako polako počinje priprema zimnice, jer je iznos dostizao i 120 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu našao se i krastavac kornišon po ceni od 140 do 150 din/kg. Poslednja dva dana ponuda povrtarskih kultura bila je nešto slabija u odnosu na prethodni period a glavni razlog je kiša i nemogućnost ulaska u njive i bašte. Prodaja je bila nešto bolja posebno paprike, šargarepe, patlidžana i zeleni. Skuplji su bili šampinjoni, šargarepa, zelen, zelje, patlidžan, lubenica, krompir i blitva. Za razliku od njih niže su bile cene celera, karfiola i kelja u odnosu na prethodni period.

Reporteri iz Leskovca zabeležili su dobru ponudu karfiola. Došlo je do rasta cena paprike ljute, paprike šilje i patlidžana, kao i pad cene krastavca salatara, kupusa, lubenice, paradajza i tikvice na kvantašu u ovom gradu.

Izvor: Stips

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica