Cene žitarica i stočne hrane za period 06.10-10.10.2017.

Cene žitarica i stočne hrane za period 06.10-10.10.2017.

Tokom protekle nedelje zabeležen je rast cene suncokretove sačme i sojinog zrna, dok je jeftinije bilo stočno brašno.

 

U odnosu na prethodni period evidentiran je rast dominantne prodajne cene pšenice u rinfuzu u silosima na području Beograda. U maloprodajnim objektima na području Kragujevca došlo je do rasta cene suncokretove sačme jer se najčešće mogla pazariti po ceni od 37 din/kg.

Kukuruz, okrunjen prirodno sušen i pšenica upakovani u džakove od 50 kilograma bili su skuplji u poređenju sa poslednjom sedmicom septembra na gazdinstvima u okolini Pančeva. U silosima na području ovog grada je pored kukuruza bilo skuplje i sojino zrno, pošto je dominirao iznos od 54 din/kg.

Reporter STIPS-a iz Pirota je protekle nedelje zabeležio pad dominantnih cena sojine sačme na 79 din/kg i stočnog brašna na 20 din/kg u maloprodajnim objektima na području ovog grada. Sojina sačma i stočno brašno bili su jeftinijii u maloprodajnim objektima na području Požarevca. Najčešća prodajna cena sojine sačme iznosila je 81 din/kg, a
stočnog brašna 21 din/kg.

Na području Smedereva su skuplji bili kukuruz, okrunjen prirodno sušen i pšenica upakovani u džakove od 50 kilograma. Kod kukuruza je dominirao iznos od 19 din/kg, a kod pšenice 18 din/kg. U Vranju je zabeležen pad cene kukuruza, okrunjenog prirodno sušenog upakovanog u džakove od 50 kilograma i stočnog brašna.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica