Cene voća za period 13-17.9.2019.

Cene voća za period 13-17.9.2019.

Prošle nedelje je nastavljen trend slabe prodaje voća za ovaj period godine. Zabeležena je bolja ponuda jabuka i grožđa ali slaba ponuda kupina.

Zabeležena je uobičajena prodaja voća na kvantaškoj pijaci u Beogradu za ovo doba godine. Nastavljen je trend slabe prodaje. Jeftiniji su bili borovnica, belo grožđe i limun. Poskupeli su u odnosu na prethodni period breskva, kruška Viljamovka, šljiva i sveža smokva.

Protekle nedelje je zabeležen pad cena grožđa, kao i rast cene kruške, dok se cene ostalih proizvoda na kvantašu na nivou prošlonedeljnih.

Iz nedelje u nedelju bila je bolja ponuda jabuka i grožđa na pijaci Skadarlija u Beogradu. Cene većine sotri jabuka su niže, dok je grožđe zadržalo cene od prošle nedelje. Slaba ponuda kupina uticala je na rast cena. Skuplja je bila i šljiva, iako je ponuda i dalje dobra. Nastavljena je dobra ponuda nektarine i breskve.

Na zelenoj pijaci je je jeftinije grožđe, jabuka i krušaka. Na zelenoj pijaci u Pančevu, evidentiran je rast cene banane, grejpfruta, breskve, pojedinih sorti jabuke, kruške ostale, šljive. Za razliku od njih grožđe je bilo jeftinije.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica