Cene voća za period 12-16.07.2019.

Cene voća za period 12-16.07.2019.

Protekle nedelje na zelenim pijacama u Srbiji zabeležena je pojava prve rana sorta jabuke. Ponuda voća bila je veoma slaba.

Uprkos dobroj ponudi voća na kvantaškoj pijaci u Beogradu prodaja je bila slaba kao i predhodne sedmice. Pojavila se prva rana sorta jabuke. Jeftiniji su bili borovnica, breskva, kajsija, nektarina, šljiva, malina, kupina i banana. Rast cena evidentiran je kod ananasa.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je evidentirana ponuda kruške i nektarine. U odnosu na prethodnu nedelju jeftinije su bile breskve i kajsije.

Nastavljen je trend dobre ponude breskve, kajsije i nektarine na Kalenić pijaci u Beogradu. Pojavile su se u prodaji rane sorte jabuke. Rast cena zabeležen je kod maline i limuna, a pad cene grejpfruta, kruške i borovnice.

Do pada cene kruške i nektarine došlo je tokom protekle nedelje na zelenoj pijaci u Vranju, dok su cene ostalog voća uglavnom bile na prošlonedeljnom nivou.

Na zelenoj pijaci u Pančevu je tokom druge sedmice jula evidentiran pad cena borovnice i limuna. Skuplji su pak bili nektarina i ribizla.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica