Cene voća na zelenim pijacama za period 16-20.05.2016.

Cene voća na zelenim pijacama za period 16-20.05.2016.

Širom Srbije, na tezgama zelenih pijaca, u ponudi su se pojavile kajsije.

 Na pijačnim tezgama u Pančevu, prošle nedelje, prvi put ove sezone u prodaji je bilo lubenice i kajsija. Do pada cena je došlo kod jagoda i grožđa, dok su poskupeli ananas, breskva, nektarina i kruška.

Ponuda voća bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku, a u ponudi je bilo lubenica po ceni od 300 din/kg i dinja za od 140 do 150 din/kg. Domaće jagode su koštale od 200 do 250 dinara za kilogram. Obim ponude i cene ostalih voćnih vrsta nisu se menjale u odnosu na predhodnu sedmicu.

Pad cena jagode evidentiran je na zelenoj pijaci u Vranju, a razlog je bolja ponuda, dok su više cene zabeležene kod jabuke i oraha.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu u ponudi je, prvi put ove sezone, bilo kajsija po ceni od 250 din/kg. Znatno bolja, nego u prethodnom periodu, bila je ponuda domaće jagode po ceni od 160 din/kg. U prodaji je bilo i trešanja sorti Burlat i Prima vera. A cena, u zavisnosti od sorte, varirala je od 150 do 250 din/kg. Rast cena evidentiran je kod ananasa, uvozne jabuke sorte zlatni delišes, kivija i limuna, a pad kod breskve, nektarine i kruške Viljamovke.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica