Cene voća na zelenim pijacama za period 09-13.01.2017.

Cene voća na zelenim pijacama za period 09-13.01.2017.

Prodavcima na pijacama je sve teže da zaštite svoje proizvode od niskih temperatura!

 

Tokom protekle nedelje ponuda voća na Kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je veoma loša. Glavni razlog za to je što su jutarnje temperature bile su i do deset stepeni ispod nule, pa je bilo vrlo teško zaštititi poljoprivredne proizvode od izmrzavanja. Dominirala je ponuda južnog voća i jabuka. Zbog praznika i tradicionalne Božićne trpeze ponuda sušenog i jezgrastog voća i dalje je dobra. Rast cena evidentiran je kod kruške Viljamovke.

Na zelenoj pijaci u Vranju je dominirala jabuka. U prodaji je bilo i pitomog kestena iz prirodne populacije sa ovog područja i to po ceni od 400 din/kg. U odnosu na prethodnu nedelju, skuplje su bile mandarine i pomorandže, pošto je cena sa 100 din/kg skočila na 120 din/kg, zbog veće tražnje.

Na pijačnim tezgama u Čačku ponuda voća bila je dobra. Cena banana ostala je nepromenjena i iznosila je 120 din/kg. Za pomorandžu je trebalo izdvojiti 80, a za kivi 150 din/kg. Prodaja suvih kajsija odvijala se po ceni od 500 do 750 din/kg. Kod jabuke je dominirao iznos od 50 din/kg. Orah se prodavao po ceni od 700 do 1.000 din/kg

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica