Cene voća na zelenim pijacama za period 02-06.05.2016.

Cene voća na zelenim pijacama za period 02-06.05.2016.

Prošle nedelje, na zelenim pijacama širom Srbije ponuda voćnih kultura bila je dobra. U ponudi su se pojavile domaće trešnje i dinje i breskve iz uvoza.

Na vranjskoj zelenoj pijaci, prošle nedelje, ponuda i tražnja voća zadržale su se na nivou od prethodnog perioda, a do rasta cena došlo je kod limuna i pomorandže.

Dobra ponuda voća i dobar asortiman zabeleženi su na zelenoj pijaci u Pančevu. Cene su, u odnosu na prethodni period, porasle kod grejpfruta, grožđa, jagode, nara i pomorandže, dok su jeftiniji bili banane, limun i mandarine, a prvi put su se u prodaji pojavile dinje iz uvoza i domaća majska trešnja.

Na kvantašu u Beogradu, prvi put ove sezone zabeležena je prodaja domaće trešnje sorte Đurđevka po ceni od 180 din/kg i breskve iz uvoza za 220 din/kg. Uprkos tome što je ponuda jagoda uvezenih iz Grčke i Turske bila bolja, cena tom voću bila je viša u odnosu na prethodni period. Do rasta cena došlo je i kod grejpfruta i pomorandže, dok su jeftiniji bili banana, uvozna jabuka – crveni i zlatni delišes i kivi.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica