Cene teladi pojeftinile | Cena žive stoke

Cene teladi pojeftinile | Cena žive stoke

Cena žive stoke danas | Cene teladi pojeftinile širom Srbije.

Cene tovne junadi, teladi i tovnih bikova

U prethodnih sedam dana došlo je do promene otkupnih cena tovnih bikova SM rase preko 500 kilograma, na području Loznice. Zabeležene su cene od 230 din/kg. U istom regionu cene krava za klanje SM rase zabeležene su po iznosu od 140 din/kg.

Cenovne promene su zabeležene i kod teladi SM rase do 160 kilograma na području Požarevca. Zabeležen je iznos od 370 din/kg.

Otkupna cena tovnih junadi preko 480 kilograma na području Šumadije bile su slične prošlonedeljnim. Evidentirano je pojeftinjenje teladi SM rase do 160 kilograma na iznos od 450 din/kg.

U Beogradu je zabeležena otkupna cena bikova SM rase preko 500 kilograma po ceni od 250 din/kg, a za HF rasu iznos od 240 din/kg.

Cene prasadi i tovnih svinja

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu evidentirano je poskupljenje priplodnih nazimica u poslednjih nedelju dana. Zabeležen je iznos od 40 000 dinara po grlu, iznos veći za 5 000 dinara od prošle nedelje.

Za tovne svinje od 80 do 120 kilograma na području Južnobanatskog regiona zebeležen je iznos od 135 din/kg. U odnosu na prošlu nedelju evidentiran je rast cene za 5 din/kg.

Za tovne svinje preko 120 kilograma na području Raškog regiona zabeležena je cena od 120 din/kg.


U Jablaničkom regionu je zabeležena cena prasadi od 16 do 25 kilograma po iznosu od 220 din/kg.

Cene jagnjadi i ovnova za priplod

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu su zabeležene jeftinije cene jagnjadi po ceni od 230 din/kg. Jeftinije su i cene ovnova za priplod na iznos od 35 000 dinara.

Na području Šumadije cene jagnjadi pojeftinile su na iznos od 235 din/kg.


Slična situacija bila je u Nišavskom regionu, gde je jeftinija cena jagnjadi dostigla iznos od 260 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Vranju cene jaradi su poskupele na iznos od 240 din/kg.


 Cene sojine sačme, kukuruza, stoćnog ječma i stočnog brašna

Prema nedeljnoj evidenciji lucerkino seno u balama se u okolini Kikinde kretalo po jeftinijim cenama. Zabeležen je iznos od 23 din/kg. U Pančevu se cena ovog poljoprivrednog proizvoda se kretala oko 19 din/kg.

Na području Sremske Mitrovice po skupljim cenama su se prodavali pšenica i kukuruz okrunjen, prirodno sušen i upakovan u džakove od 50 kg.

Nasuprot tome, isti proizvodi bili su jeftiniji na području Loznice. Za oba proizvoda je postignuta cena od 24 din/kg.

Prodaja sojinog zrna na području Pančeva išla je po cenama od 69 din/kg.

Cena stočnog ječma u okolini Smedereva se kretala po najčešćem iznosu od 20 din/kg, što je skuplja cena u odnosu na prethodnu nedelju.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica