Cene stoke za period 15-19.09.2017.

Cene stoke za period 15-19.09.2017.

Tokom protekle nedelje pala je cena krava, teladi i prasadi, ali su koze poskupele.  

Na stočnoj pijaci u Vranju u ponudi je bilo teladi simentalske rase težine 80-160 kg i junadi težine preko 480 kilograma kojih prošle nedelje nije bilo. Pad cena krava za klanje i teladi simentalske rase zabeležen je tokom ove nedelje u klanicama i na stočnoj pijaci u Požarevcu. U ponudi je bilo još i junadi težine 350-480 kilograma po istoj ceni kao i prošle nedelje. Za razliku od prošle nedelje u klanicama zaječarskog kraja bilo je u ponudi teladi simentalske rase. Ženska telad su se prodavala po ceni od 310, dok su muška bila 410 dinara za kilogram. Na stočnoj pijaci u Zaječaru u ovom periodu nije bilo goveda u ponudi.

Na stočnoj pijaci u Vranju u ponudi je bilo prasadi do 25 kg po dominantnoj ceni od 230 din/kg. Na stočnoj pijaci u Obrenovcu prasadi i tovljenika je bilo kao i prošle nedelje. Cena prasadi obe kategorije je pala u odnosu na prošlu nedelju, dok je cena tovljenika nepromenjena. Izostala je ponuda krmača za klanje težine preko 130 kg. Dobra ponuda prasadi i tovljenika bila je na stočnoj pijaci u Čačku. Porasla je cena prasadi do 25 kilograma. U klanicama nije bilo otkupa ni jedne kategorije svinja. Tovljenici od 80 do 120 kg skuplje su se prodavali na stočnoj pijaci u Kragujevcu, za razliku od prasadi i tovljenika težih od 120 kilograma, kojima se cena nije menjala.

Rast cene jagnjadi na 270 din/kg evidentiran je na pijaci žive stoke u Čačku. Ponuda ovaca je bila dobra, a cena je ostala na nivou od prošle nedelje . Na stočnoj pijaci u Kragujevcu poskupele su koze. Njihova dominantna cena iznosila je 125 dinara za kilogram. U ponudi je bilo dviski, jagnjadi, jaradi i ovnova za priplod, koji su se prodavali po istim cenama kao i u prethodnom periodu. Niža cena ovaca zabeležena je na stočnoj pijaci u Požarevcu. Ponuda je bila prosečna, a cena se kretala od 120 do 130 din/kg. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica