CENE STOKE: Prasad SKUPLJA u Kragujevcu, a telad u Pančevu!

CENE STOKE: Prasad SKUPLJA u Kragujevcu, a telad u Pančevu!

Tokom protekle nedelje zabeležen je rast otkupne cene prasadi u Kragujevcu, dok je cena teladi i šilježadi porasla u odnosu na proteklu nedelju na području Podunavskog regiona i Smedereva.

RAST CENE PRASADI

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu evidentiran je rast prodajne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma pošto je dominirao iznos od 310 din/kg. U klanicama na području ovog grada i okoline došlo je do rasta otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma na 250 din/kg i pad otkupne cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma na 210 din/kg.

U klanicama na području Podunavskog regiona bila je slična situacija. Takođe je bila viša otkupna cena tovljenika telesne mase od 80 do 120 kilograma (270 din/kg) i niža otkupna cena tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma( 210 din/kg). Obe kategorije prasadi bile su skuplje u istom periodu na stočnoj pijaci u Smederevu pa su se mogli pazariti po ceni od 400 din/kg do 430 din/kg u zavisnosti od kategorije.

Reporter STIPS iz Pančeva evidentirali su protekle sedmice rast otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u odnosu na predhodnu sedmicu pošto je dominirao iznos od 260 din/kg

CENE TELADI PORASLE

Otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma bile su više tokom poslednje sedmice avgusta u klanicama na području Podunavskog regiona.
Priplodne krave SM rase bile su skuplje u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Kragujevcu. Dominirao je iznos od 250.000 dinara po grlu. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u klanaicama na ovom području, pošto je dominirao iznos od 330 din/kg.

Otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma i krava za klanje SM rase bile su na prošlonedeljnom nivou u klanicama na području Leskovca. Za tovne bikove odgajivači su mogli dobiti 350 din/kg, a za krave za klanje 240 din/kg. Na pijaci žive stoke u ovom kraju izostala je prodaja teladi i ostalih kategorija goveda.

JAGNJAD SKUPLJA U KRAGUJEVCU

Reporter STIPS iz Kragujevca zabeležio je u sedmici za nama rast prodajnih cena jagnjadi na 360 din/kg, dviski na 190 din/kg, ovaca na 170 din/kg i jaradi na 250 din/kg. U istom periodu bila je viša otkupna cena dviski i ovaca u klanicama na području Šumadijskog regiona.

Rast otkupne cene šilježadi evidentiran je na pijaci žive stoke u Smederevu, pošto su se najčešće mogla pazariti za 240 din/kg.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica