Cene povrća za period 31.08-04.09.2018.

Cene povrća za period 31.08-04.09.2018.

Aktuelna je priprema zimnice, te su tako pijačne tezge na zelenim i kvantaškim pijacama bile bogate sezonskim povrćem širom Srbije.

Na zelenoj pijaci u Loznici niže cene zabeležene su kod krompira, kupusa, luka, paprike ostale, patlidžana i tikvica, a porasle su cene kod paprika šilje, paradajza, peršuna korenaša, paškanata i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Čačku krompir se prodaje po ceni od 50 do 60 dinara za kilogram, a toliko je i crni luk. Kupus može da se kupi za 30 dinara, krastavac salatar po ceni od 80 do 150 dinara i paprika se prodaje po ceni od 60 do 80 dinara za kilogram. 

Ponuda povrća na zelenim pijacama u Beogradu je uobičajna za ovaj period godine. Cene sezonskog povrća se nisu menjale, dok je poskupljenje zabeleženo kod dinje i lubenice, čija sezona prolazi.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu ponuda sezonskog povrća je dobra. Bolja ponuda kupusa, kornišona i ljute paprike uslovila je pad cena, a lošiji kvalitet je uticao na pad cene lubenice. Rast cena zabeležen je kod brokolija, čeri paradajza, praziluka, šargarepe i spanaća.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica