Cene povrća za period 16-20.08.2019.

Cene povrća za period 16-20.08.2019.

Skuplji je bio kupus, dok je ove nedelje ponuda paprike bila vrlo mala, pa je zbog toga i cena bila viša.

Uobičajena je bila ponuda povrća na beogradskim zelenim pijacama. Cene se nisu značajno menjale u odnosu na prošlu nedelju. Uprkos bogatijoj ponudi paprike na kvantaškoj pijaci u Beogradu prodaja je bila slaba. Skuplji su bili blitva, boranija zuta, celer, kupus, spanac, zelena salata, zelje i pasulj beli. Za razliku od njih niže su bile cene krastavca salatara, lubenice, praziluka, tikvice, rotkvice, patlidđana i šampinjona.

U odnosu na prethodnu nedelju na kvantašu u Leskovcu imamo porast cene kupusa, dok su ostale cene na nivou prošlonedeljnih. Na zelenoj pijaci u ovom gradu došlo je do pada cena kod paprike. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Porasla je cena paprike ljute na zelenoj pijaci u Vranju, dok je do pada došlo kod blitve, kupusa i lubenice. Ponuda je bolja, dok je tražnja na nivou od prošle nedelje. Na zelenoj pijaci u Užicu bila je dosta dobra ponuda voća, naročito kajsija i šljiva, a ukoliko se kupuju na gajbu cena je za 10-20% niža u odnosu na prethodnu nedelju.

Ponuda sezonskog povrća na pijaci u Čačku je dobra. Tikvice su se prodavale po ceni od 40 do 50 dinara. Krompir je koštao od 50 do 60 dinara, dok je cena paradajza iznosila od 80 do 100 dinara. Crni luk se nudio za 70 do 80 dinara. Cena mlade šargarepa je bila 50 do 60 dinara po kilogramu. Ostale cene se nisu menjale u odnosu na prethodnu nedelju.

Nastavljena je dobra ponuda povrća, na zelenoj pijaci u Užicu a može se reći da je i kvalitet dobar. Paradajz, krastavac i crni luk imaju visoke cene za ovaj period godine. Cene paprika su u padu za 10%, a očekuje se i dalji pad sa pojavom crvene paprike. Beli luk domaći zadržao je visoku cenu, dok se pasulj nešto više traži iz razloga što je post.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica