Cene povrća za period 12-16.07.2019.

Cene povrća za period 12-16.07.2019.

Bolja ponuda dinje i lubenice i pad cena kod krastavca salatara i cvekle obeležili su proteklu nedelju na kvatašima i zelenim pijacama u Srbiji.

Raznovrsna i bogata bila je ponuda povrća na kvantašu u Beogradu, ali je obim prodaje bio slabiji u odnosu na predhodni period. Evidentiran je pad cena dinje, lubenice, paškanata, peršuna korenaša, praziluka, kelja, kupusa, crnog luka, paprike, šargarepe, tikvice, zelja i zelene salate. Skuplji su bili blitva, žuta boranija, celer, cvekla i krastavac salatar.

Što se povrća tiče na kvantaškoj pijaci u Leskovcu, došlo je do pada cena dinje, krompira i lubenice. Skuplji su bili krastavac salatar, crni luk, paprika šilja, paprika babura i tikvica.

Bolja ponuda dinje i lubenice uslovila je pad cene na Kalenić pijaci u Beogradu. Jeftiniji su još bili patlidžan i šargarepa. Jako slaba bila je ponuda brokoli i karfiola pa je i cena ovih proizvoda još uvek nedostupna većem broju kupaca.

Na zelenoj pijaci u Vranju bolja ponuda uslovila je pad cena cvekle, paprike ostale, paprike šilje i paradajza. Za razliku od njih skuplji je bio beli luk.

U Pančevu je tokom druge sedmice jula evidentiran pad cena krastavca salatara, kelja, krompira, crnog luka, pasulja belog, zeleni i šargarepe na zelenoj pijaci u ovom gradu. Dok su skuplji bili boranija, brokoli, celer i karfiol.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica