Cene povrća za period 12-16.04.2019.

Cene povrća za period 12-16.04.2019.

Protekle nedelje evidentirana je pojava mladog crvenog krompira na pijacama u Srbiji.

Uprkos lošim vremenskim uslovima ponuda povrća bila je na zavidnom nivou na prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu. Obim prodaje bio je nešto slabiji zbog kiše. U prodaji se pojavio i mladi crveni krompir, što je dovelo do rasta cene ove povrtarske kulture. Skuplji su, takođe, bili brokoli, celer, crni luk, kelj, kelj pupčar, krastavac salatar, paradajz, šargarepa i zelena salata. Za razliku od njih niže su bile cene mladog kupusa, paprike babure, rotkvice, rena i zelja u odnosu na prethodnu nedelju.

Zabeležena je standardna ponuda povrća uz rast cena crvenog krompira, belog krompira, crnog luka i zelene salate na kvantaškoj pijaci u Leskovcu.

Što se povrća tiče na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene krastavca salatara, kupusa i belog luka. Jeftinije su u odnosu na prethodni period bile tikvice. U Pančevu je zabeležena solidna ponuda povrća. Skuplji su bili brokoli, celer, crni luk, ljuta parika, paradajz i beli pasulj. Za razliku od njih niže su bile cene kelja, krastavca salatara, zeleni i zelene salate.

Raznovrsna je bila ponuda povrća na zelenoj pijaci u Čačku tokom druge nedelje aprila. Rast cena evidentiran je kod brokolija i crvenog krompira, a pad kod blitve i krastavca salatara. Bogata je bila ponuda sezonskog povrća na zelenoj pijaci u Loznici. Rast cena zabeležen je kod blitve, celera i cvekle. Jeftiniji su bili mladi krompir i paradajz.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica