Cene povrća na zelenim pijacama za period 20-24.02.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 20-24.02.2017.

Mladi krompir iz uvoza prvi put ove godine na beogradskom kvantašu.

 

Na beogradskoj kvantaškoj pijaci se na prodajnim punktovima po prvi put ove sezone mogao kupiti mladi krompir i to uvezen iz Francuske, u vrećicama od 2 kg. Pored njega, u ponudi je bio i mladi krompir iz Španije, ali u gajbama od 10 kilograma, po ceni od 100 din/kg. Ponuda ostalog povrća bila je bolja nego prošle nedelje, pa su i cene pojedinih kultura u padu. Jeftiniji su bili blitva, brokoli, celer, karfiol, krastavac salatar, mladi crni luk, paradajz, patlidžan, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih, više su cene zabeležene kod kelja, crnog luka, paprike i praziluka.

Na zelenoj pijaci u Čačku je ponuda povrća takođe bila bolja u odnosu na prethodnu sedmicu. Kod krompira je cena varirala od 30 do 40 din/ kg. Dominantne cene brokolija i karfiola dostigle su iznos od 350 din/kg. Tikvice su se najčešće mogle pazariti za 300 din/kg, koliko su koštale i paprike.

U Vranju je na zelenoj pijaci došlo do rasta cene crnog luka, dok je pad cene evidentiran kod paradajza i spanaća. Ponuda i tražnja povrća nisu se značajnije menjale u odnosu na prošlu nedelju. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica