Cene povrća na zelenim pijacama za period 06-10.03.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 06-10.03.2017.

Na zelenim pijacama širom Srbije ponuda povrća postaje sve raznovrsnija.

 

Na zelenoj pijaci u Vranju jeftiniji su u odnosu na prethodnu nedelju bili celer, krastavac salatar, crni luk, paradajz, paškanat i spanać. Za razliku od njih, skuplje su bile ljute paprike. Ponuda proizvoda bila je nešto bolja, dok se obim tražnje zadržao na prošlonedeljnom nivou.

U Čačku je bila raznovrsna ponuda povrća za ovaj period godine. Pored cvekle, krompira i crnog luka, bilo je karfiola i brokolija i to po ceni od 350 din/kg. Za krastavac su kupci trebali da izdvoje 280 din/kg, a za tikvicu i papriku 300 din/kg. Kod paradajza je dominirao iznos od 220 din/kg, a kod šampinjona cena od 200 din/kg.

Znatno slabija ponuda krastavca salatara na kvantaškoj pijaci u Beogradu uslovila je rast cene ove povrtarske kulture. Pored njega, skuplji su bili celer, kupus i paprika šilja. Za razliku od njih, niže su cene u odnosu na prethodni period bile kod blitve, kelja pupčara, paprike babure, paškanata, šampinjona, tikvice i zelene salate. U ponudi je bilo i listova zelja, po ceni od 30 do 40 dinara za vezu.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica