Cena zelene salate u porastu | Cene povrća

Cena zelene salate u porastu | Cene povrća

Cene povrća  varirale su od pijace do pijace. Tako je u Leskovcu evidentiran pad cene paradajza i krastavca salatara, dok su na zelenoj pijaci Skadarlija u odnosu na prethodni period bio skuplji karfiol i spanać.

Ponuda i potražnja  povrća na zelenoj pijaci Skadarlija je bila slabija. U odnosnu na prethodni period skuplji su bili karfiol, patlidžan, rotkvice, spanać, tikvica i zelena salata.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evindentiran je pad cene paradajza i krastavca salatara. Na pijaci u Pančevu skuplji su u odnosu na prethodni period bili paprika šilja, paprika ljuta, zelen i zelena salata.

Zbog loših vremenskih uslova na prodajnim punktovima na Kvantaškoj pijaci u Beogradu  je došlo do zatišja što se tiče ponude povrća. Ponuda je bila takođe na prošlonedeljnom nivou. Zabeležen je rast cene krastavca salatara, kupusa, paprike babure, paprike šilje, paradajza,
patlidžana, praziluka, rena, tikvice i zelene salate. Niže su bile cene spanaća i rotkvice. Na Kvantaškoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili kupus, beli luk, crni luk, paprika šilja, praziluk, tikvica i zelena salata. Za razliku od njih jeftinij su bili cvekla, paradajz, pasulj beli tetovac i pasulj beli gradištanac, paškanat i spanać.

Niske jutarnje temperature i sneg tokom proteklog meseca znatno su uticali na ponudu i potražnju povrća na pijacama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica