Hladno vreme donelo visoke cene povrća! | Cene povrća

Hladno vreme donelo visoke cene povrća! | Cene povrća

Ponuda i cene povrća na gotovo svim srpskim pijacama nisu bile na željenom nivou. Glavni krivac je hladno vreme. U nastavku pročitajte kako su se kretale cene.

Na Kalenić pijaci u Beogradu potražnja je bila malo lošija zbog hladnog vremena. To je uticalo na rast cena paprike babure, paprike šilje, paprike ostale i spanaća.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplji su bili karfiol, peršun lišćar, praziluk i zelena salata. U Nišu ponuda je bila na prosečnom nivou kao i tražnja. Došlo je do rasta cena crnog luka, kupusa, karfiola, pasulja tetovca i peršuna korenaša. Jeftinija je bila tikvica.

Na kvantašu u Beogradu nastavljen je trend slabije ponude i tražnje povrtarskih kultura na prodajnim punktovima tokom predposlednje sedmice decembra. U pogledu cena evidentiran je rast kod brokoli, karfiola, krastavca salatara, ljute paprike, paprike ostale, belog pasulja tetovca, patlidžana, paškanata, peršuna korenaša, spanaća, tikvice i zelene salate. Niže su bile cene povrća kelja pupčara, čeri paradajza, rena i šargarepe u odnosu na prethodni period.

Na kvantašu u Leskovcu su u odnosu na prethodnu nedelju bili skuplji karfol, kupus, praziluk. Za razliku od njih jeftiniji su bili brokola, rotkvica, tikvica i zelena salata. Ponuda proizvoda bila je na prošlonedeljnom nivou, kao i tražnja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica