Svet poljoprivrede Prodavnica

Dobra ponuda povrća uprkos zahlađenju | Cene povrća

Raznovrsna ponuda i sezona zimnica uticale su na dobru prodaju povrtarskih kultura. Evo šta je skuplje, a šta jeftinije u odnosu na prethoidni period.

Na zelenoj pijaci Skadarlija, zabeležena je dobra ponuda povrća, iako je došlo do zahlađenja. Zabeležen je pad cena bltve, brokoli, karfiola i tikvica. A rast je evidentiran kod kelja, krastavca kornišona i tikvice.

Zelena pijaca u Leksovcu beleži rast cene krastavca kornišona. Dok su spanać i karfiol jeftiniji. Na zelenoj pijaci u Loznici, primećena je bolja prodaja povrtarskih kultura zbog pripreme zimnice. Zabeležen je rast cena krompira, paprike ljute, paradajza i tikvice, a pad boranije, karfiola, krastavca salatara, crnog luka, patlidžana, zelene salate i paprike babure.

Kada je reč o kvantašu, u Beogradu je ponuda povrtarskih kultura bila bogata i raznolika tokom protekle sedmice. Međutim, obim prodaje bio je slab, a skuplji su bili brokoli, celer, krastavac salatar, paprika babura, paprika ostala, paradajz zeleni, tikvica, patlidžan, spanać i šampinjoni. Za razliku od njih, niže su bile cene karfiola, šargarepe i zelene salate.

U Leskovcu je cena povrća bila viša u odnosu na prethodni period. Skuplji su krastavac salatar, krastavac kornišon, praziluk i tikvice. Dok su u Čačku najzastuljeniji bili paprika, paradajz, kupus, šargarepa, crni luk, beli luk i zeleniš.

Komentari