U Čačku odlična ponuda povrća, u Beogradu loša! | Cene povrća

U Čačku odlična ponuda povrća, u Beogradu loša! | Cene povrća

Cene povrća i ponuda varirale su od pijace do pijace. tako je u Čačku ponuda bila odlična, dok je u Beogradu bila nešto lošija. Pogledajte sve o ponudama povrtarskih kultura u nastavku.

Hladno vreme uslovilo je slabiju ponudu povrća na beogradskim zelenim pijaciama. Do rasta cena na pijaci Skadarlija došlo je kod brokoli, karfiola, kelja, prokelja i paprike šilje, dok je pad zabeležen kod boranije, patlidžana i zelene salate. Na pijaci Kalenić do rasta cena došlo je kod karfiola i kupusa, dok je pad zabeležen kod boranije i praziluka.

Na zelenoj pijaci u Čačku ove sedmice je dobra ponuda povrća. Cena krompira je bila od 50 do 60 dinara. Kupus se mogao kupiti za 60 do 70 dinara. Šampinjoni su koštali 200 do 220 dinara. Paprika se ove sedmice prodavala po ceni od 150 do 180 dinara, paradajz od 80 do 150. Cena šargarepe je iznosila 90 do 100 dinara. Ostale cene se nisu menjale.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu u odnosu na prethodnu nedelju imamo pad cena cvekle, dok su ostale cene na nivou prošlonedeljnih.

Slaba ponuda, a jos slabija prodaja povrtarskih kultura karakteristika je protekle sedmice na kvantašu u Beogradu. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili blitva, brokoli, kelj, krastavac salatar, pasulj šareni, praziluk i paradajz. Niže su bile cene celera, šargarepe, tikvice i rotkvice.

U odnosu na prethodnu nedelju na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cena kod krompira, paradajza, pasulja gradištanca, tetovca i šarenog, spanaća i zelene salate.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica