Vesti – Zbog vremenskih nepogoda proglašena vanredna situacija u Kosjeriću

Vesti – Zbog vremenskih nepogoda proglašena vanredna situacija u Kosjeriću

Opštinu Kosjerić je u nedelju, 19. juna, pogodilo olujno nevreme, praćeno obilnim padavinama i gradom koji je naneo velike štete poljoprivrednim kulturama, putnoj infrastrukturi i raznim objektima. Za sada, kažu nadležni, šteta je procenjena na nekoliko miliona evra.
 

 Vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji opštine Kosjerić. Sve raspoložive mašine su na putevima i prave nasipe na deonicama koje su oštećene padavinama. Kako bi se što pre sanirale posledice nevremena, pomoć u kamionima i mašinama očekuje se i od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Najveće štete pretrpeli su malinjGrad - freepic.comaci, a uništena je i kompletna letina, brojni voćnjaci i ratarske kulture. Prema dosadašnjim procenama, domaćinstava u kojima je šteta stopostotna za sada je oko 300.

Oštećeni građani štete mogu da prijave do petka, 24. juna 2016. godine, svakim radnim danom do 22 časa na šalteru pisarnice u prizemlju zgrade Opštinske uprave Kosjerić, iz razloga hitnosti podnošenja izveštaja Vladi Republike Srbije i angažovanja komisija.

Štete nastale na putnoj infrastrukturi građani mogu da prijave predsednicima mesnih zajednica.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica