Vratio se iz Švajcarske, a evo gde hoće da otvori etno restoran

Vratio se iz Švajcarske, a evo gde hoće da otvori etno restoran

Miroslav Kolarski proveo je sedam godina na privremenom radu u Švajcarskoj. Prikupljao je razne informacije gde god je putovao i odlučio da u svom selu započne da se bavi etno turizmom. Planira da se fokusira na stare recepte i čardu želi da sagradi u starom etno stilu.

Selo je multietnicko pa bi i ponuda bila takva, da zadovolji svačiji ukus. Nadomak sela protiče reka Tisa što predstavlja veliki potencijal, od nedavno se odrzavaju dani sela sto bi mogla da bude solidna osnova za okupljanje turista.

Miroslav se raspitao o eventualnim subvencijama kod pokrajinskog sekretarijata i na republičkom nivou, a kako kaže i Mađarska država ulaže novac u sektor Turizma u našoj zemlji. Na ovaj način bi mogao da započne i proizvodnju kokošaka, prasadi, jaja, povrća i svega što bi mogao da ponudi u svom restoranu.

Dosta mu je pomogao i boravak u Švajcarskoj jer je tamo video kako se oni odnose prema svojim nacionalnim vrednostima.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.