Predstavljamo: 5 najposećenijih etno-sela u Srbiji

Predstavljamo: 5 najposećenijih etno-sela u Srbiji

Seoski turizam je sve zastupljeniji u Srbiji, upravo zbog svoje raznolike i široke ponude. Svima je potreban odmor od svakodnevnice koja nije nimalo blaga. Zato je naša topla preporuka da posetite neka od etno-sela u Srbiji. Obećavamo vam da se nećete pokajati. U nastavku teksta smo za vas izdvojili 5 najpopularnijih etno-sela u Srbiji.

plava kućica cveće i travnjak

Etno-selo Drvengrad

Etno-selo Drvengrad nalazi se na brdu Mećavnik, između Zlatibora i Tare. Ovu atrakciju izgradio je naš poznati reditelj Emir Kusturica, a poseti je preko 200.000 turista godišnje. Ovaj podatak nam pokazuje koliko je etno-selo popularno među turistima.

Šta videti u Drvengradu?

Drvengrad je, kako i samo ime kaže, pravi mali grad od drveta. Etno-selo nudi različite oblike aktivnosti i odmora za svoje turiste. Možete uživati u brojnim kvalitetnim restoranima, trim stazi, teniskim terenima, bazenu, masažama, spa centru, teretani, košarkaškom terenu, frizerskom salonu, ski-stazi, vrtiću i pijaci rukotvorina. Drvengrad ima i svoja poljoprivredna dobra, bioskope, internet, električnu energiju i telefoniju. Za turiste koji vole da posećuju religiozne objekte, na Mećavniku se nalazi crkva Svetog Save. Pregršt iznenađenja, zar ne? Ovaj podugačak spisak opravdava veliku posećenost Drvengradu. Koncepcija je takva da vam se sve nalazi na dohvat ruke, te ne morate da napuštate ovu destinaciju tokom vašeg odmora.

Smeštaj u Drvengradu

Etno-selo Drvengrad ne oskudeva ni u svojoj širokoj ponudi smeštajnih jedinica. Pred vama je izbor jednokrevetnih, dvokrevetnih ili trokrevetnih soba, apartmana, rezidencija i kuća. Što se tiče cena, one se kreću do 4.460 RSD za dvokrevetnu sobu, dok je rezidencija nešto skuplja i cena se kreće od 16.000 RSD.

Etno-selo Stara planina

Stara planina poznata je po svojoj čarobnoj netaknutoj prirodi, čistom vazduhu i izborima bistre vode. Ova planina je prava destinacija za avanturiste, ali i rekreativce koji vole da uživaju u čarima prirode.

Ponuda etno-sela Stara planina

U kompleksu etno-sela postoje muzej, restoran i bar. Ova destinacija svojim posetiocima nudi pregršt različitog sadržaja. Ukoliko ste ljubitelj dobrog i opuštenog noćnog provoda u prirodi, onda je ovo pravo mesto za vas, jer se baš ovde organizuju svirke. Etno-selo Stara planina nudi i prostrani bazen na otvorenom, kao i terene za fudbal i košarku, koji su na oko 500 metara od sela. Obavezno posetite i lokalitete koji se nalaze u blizini, kao što su: vodopadi Bigalj, Pilj i Tupavica, kao i fenomenalni obronci Stare planine – savršen prostor za planinarenje i planinski biciklizam.

Smeštaj na Staroj planini

Etno-selo Stara planina u ponudi ima oko 80 ležajeva. U ponudi su raznovrsni smeštaji, a cene variraju.Zadivljujući su materijali od kojih je čitavo selo izgrađeno: kamen, cigla i drvo – baš u pravom seoskom planinskom duhu. Pogled iz smeštaja je neverovatan, u to ćete se uveriti sami ako se odlučite da posetite ovu zanimljivu destinaciju.

Drveni sto i stolice, cveće, staklena kućica


Etno-selo Rajski konaci

Etno-selo Rajski konaci nalazi se na svega dva sata od Beograda, u blizini Gornjeg Milanovca, u mestu Leušići. Ovaj kompleks je idealan za odmor sa porodicom ili prijateljima, ali i aktivan odmor. Etno-selo se može pohvaliti i nagradom Turistički cvet, koju je dobilo 2010. kao najlepše domaćinstvo u Srbiji.

Sadržaji etno-sela Rajski konaci

Etno-selo Rajski konaci nudi svojim posetiocima aktivan odmor upravo zbog svoje bogate okoline. U okolini se nalaze: Gornji Milanovac, Ravna gora, Rudnik, Ovčarsko-kablarska klisura. Možete videti kulturno-istorijske spomenike, relaks programe i možete uživati u avanturističkim aktivnostima. Što se tiče samog seoskog kompleksa, tamo će vas sačekati domaćinska atmosfera i odlična domaća hrana. Veliki broj prirodnih izvora samo još više doprinosi zasnosnom izgledu ove bajkovite prirode.

Smeštaj Rajski konaci

Etno-selo Rajski konaci sastoji se od nekoliko objekata koji su preuređeni u smeštajne jedinice. Ovi objekti namenjeni su za najviše 4 osobe. Smeštaj poseduje izuzetno kvalitetan enterijer i eksterijer, a cene variraju od broja dana, objekta i broja gostiju.


Etno-selo Naša avlija

Etno-selo Naša avlija nalazi se u podnožju Kopaonika, između Radana i Jastrepca i u vlasništvu je porodice Zafirović koja se iz Beograda preselila na ovo imanje. Tako je nastalo ovo etno-selo koje odlikuje spoj dispartivnih sadržaja, spoj tradicije i modernosti.

Etno-sela Naša avlija – atrakcije i ponuda

Etno-selo Naša avlija u svom kompleksu ima čuveni restoran sa ukusnom i prepoznatljivom domaćom hranom karakterističnom za jug Srbije, kao i dečje igralište, terene za fudbal i košarku. Naravno, jedan od vodećih atributa i prednosti ove destinacije je svakako i neposredna blizina planine Kopaonik. Naša je topla preporuka da posetite i neke od poznatih topličkih vinograda, ali i Lukovsku i Prolom banju. Ukoliko vas zanima mesto gde se spajaju misterija, legenda, priroda i istorija, posetite i Đavolju varoš.


Smeštaj Naša avlija

Etno-selo Naša alija u ponudi ima tradicionalnu kuću koja je prilagođena za smeštaj turista. Od kuće je napravljen četvorosobni apartman. Ukoliko imate ljubimca, domaćini su gostoljubivi, pa neka vam odmor upotpuni i omiljena životinja. Obradujte sebe i svoje voljene i posetite ovo etno-selo.

Etno-selo Babina reka

Etno-selo Babina reka nalazi se na 70 km od Beograda, na nekih 12 km od centra opštine Lazarevac. Selo je otvoreno 2010. godine i svake sezone privlači sve više turista. Ova destinacija može da se pohvali mnogobrojnim posetama poznatih ličnosti, ali i divnoj prirodi Šumadije.

Ponuda etno-sela Babina reka

Etno-selo Babina reka okruženo je prirodnim lepotama Šumadije, okruženo je brdima, planinama, jezerima i rekama. Jezero je deo kompleksa, a pored njega možete uživati u ribolovu. Nedaleko od jezera i kompleksa, nalazi se i potok Babina reka po kojem je ova turistička destinacija i dobila ime. Pored svega ovoga, kompleks poseduje smeštajne objekte, terene za fudbal, tenis i mnoge druge zanimljive aktivnosti i društvene igre.

Smeštaj Babina reka

Etno-selo Babina reka poseduje dva apartmana koja su moderno uređena. Cena ovih smeštajnih jedinica je 3.000 RSD za noćenje, bez obzira koji broj osoba u njima boravi. Priznaćemo da je cena iznenađujuće pristupačna s obzirom na ponudu etno-sela i okoline koja je okružuje i čuva od gradske vreve i stresa.

Nadamo se da smo uspeli da zagolicamo vašu maštu i da smo ovim tekstom uspeli da vam prikažemo tajno i skriveno blago srpskog turizma. Iskoristite slobodne dane u prirodi, organizujte savršen odmor na selu, među tradicijom, prirodom i domaćinskom atmosferom.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica