Za mlade poljoprivrednike prvo obuka pa podsticaji

Za mlade poljoprivrednike prvo obuka pa podsticaji

Opština Vlasotince raspisala je Poziv za podnošenje prijava za korišćenje podsticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za pokretanje ili proširenje proizvodnih kapaciteta. U okviru projekta „Za bolju budućnost“, pre nego što budu dodeljeni podsticaji mladi poljoprivrednici će morati da prođu obuku.

Za mlade u Vlasotincu prvo obuka pa subvencije - © Pixabay 

Obuke za bavljenje poljoprivredom počele su 26. septembra, a cilj projekta je da se poboljšanjem kvaliteta života omoguće uslovi za stvaranje ili proširenje porodice.

Mladim ljudima od 18 do 35 godina na raspolaganju je 11 miliona dinara, za koja će moći da konkurišu nakon što prođu obuku za bavljenje poljoprivredom i dostave biznis plan.

Poziv je otvoren do 5.ktobra, a u četvrtak 28. septembra od 13 do 15 sati u velikoj sali Skupštine opštine Vlasotince održaće se info dan na kome će zainteresovani moći da dobiju dodatne informacije o detaljima poziva.

Ova opština jedna je od retkih sa juga Srbije iz koje se mladi ljudi najmanje iseljavaju, što se pripisuje i razvijenoj poljoprivrednoj grani, posebno povrtarstvu, gde vodeću poziciju u domaćinstvu preuzimaju mladi ljudi.

Izvor: Jugmedia

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica